Belangrijke matchen voor strijd om PO1

Vandaag staan er belangrijke wedstrijden op het programma voor de strijd om play-off 1. Charleroi staat momenteel op een zesde plaats en het ontvangt in eigen huis concurrent Lokeren. Die andere kandidaat voor een plaats in de top 6, Racing Genk, moet op bezoek bij Lierse.

Charleroi – Lokeren

Charleroi staat momenteel op een zesde plaats en pakte 9 op 15 in de laatste vijf wedstrijden. Lokeren pakte 11 op 15 en is dus nog niet uitgeschakeld voor play-off 1. De Oost-Vlamingen hebben wel twee punten minder dan de Carolo’s, dus een overwinning zou de ploeg van Peter Maes een flinke stap vooruit brengen. Zelf bij een verlies is play-off 1 niet onmogelijk. De kloof met Charleroi bedraagt dan wel vijf punten. Maar met nog zes punten te verdienen lijkt de top 6 dan eerder een verre droom.

Lierse –Racing Genk

Op een zevende plaats in de rangschikking staat Racing Genk. De Limburgers pakten slechts 7 op 15 en zag Charleroi over zich wippen en Lokeren dichterbij komen. Deze week willen ze opnieuw aanknopen met een overwinning na het verlies in eigen huis tegen Anderlecht. Een verplaatsing naar hekkensluiter Lierse is geen evidentie. De Pallieters zijn vastberaden om de broodnodige punten te pakken om zich alsnog in eerste klasse te handhaven. Genk moet het wel doen zonder de geblesseerde Okriashvili en geschorste/gekwetste Mboyo.

241 keer gelezen