Standard in slotfase toch voorbij Werner

Bekijk het matchverslag vanaf 1:00.

Standard heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Cercle Brugge. Werner leek de man van de match te worden na enkele geweldige reddingen, maar in de slotfase kopte Faty alsnog de 1-0 binnen.

De intentie van Cercle was van in het begin meteen duidelijk. Ze kwamen voor een punt en verdedigen was de belangrijkste opdracht voor het elftal van Arnar Vidarsson. Dat leek lange tijd ook te gaan lukken. In de eerste helft was Standard onmondig. Op een paar kleine kansjes na, was er niet veel te zien voor de toeschouwers.

Na de rust speelde Standard sneller en Cercle kreeg het moeilijk. Doelman Olivier Werner hield zijn team recht met enkele uitstekende reddingen. Zo pakte hij onder meer uit met een dubbele redding op pogingen van De Camargo (met het hoofd) en Carcela (gekruist schot). Standard voerde de druk op en dat loonde in de absolute slotfase. Faty kopte de gemeten voorzet van Andrade voorbij een ontzettend teleurgestelde Werner.

Standard springt door de overwinning naar de derde plaats. Het heeft nu 50 punten. Onderin blijft Cercle hangen op de veertiende plaatst met 24 punten.

90' Ricardo Faty 1-0 (Standard)

3816 keer bekeken