Zwaar weekend in strijd om behoud

De degradatiestrijd woedt dit weekend onverbiddelijk verder. De grootste kanshebbers op play-off 3 krijgen dit weekend moeilijke tegenstanders voorgeschoteld.

KAA Gent - Waasland Beveren

Waasland-Beveren staat er voorlopig het beste voor. Het staat 13e, 2 punten boven de degradatieplaatsen. Beveren wacht deze speeldag wel een moeilijke thuiswedstrijd tegen KAA Gent. In Gent ging Beveren in de heenronde kansloos met 4-1 onderuit. Bovendien kon de fusieclub thuis nog nooit winnen van de Buffalo’s. 

Standard - Cercle Brugge

Cercle staat voorlopig 14e met maar 1 punt meer dan Moeskroen-Péruwelz. Dit weekend wacht een moeilijke verplaatsing naar Standard. Het is al geleden van 1997 dat Cercle nog eens kon winnen op Sclessin en kampt bovendien met heel wat blessures.

Club Brugge – Moeskroen Péruwelz

Moeskroen verloor zijn afgelopen 9 wedstrijden en lijkt klaar voor de slachtbank tegen Club Brugge. Club heeft er zelf wel ook geen goede reeks opzitten. Tegen Gent, Lokeren en Kortrijk behaalde het maar 1 punt. Toch kon Club ondertussen wel bekoren in Europa en zal het zich willen herpakken in de competitie.

Lierse – KRC Genk

De opflakkering van Lierse werd vorige week gestuit door een stug KV Mechelen. Dit weekend wacht een nieuwe kans tegen Racing Genk. Kasmi en co hebben dan wel vertrouwen getankt door knappe prestaties neer te zetten tegen Cercle en Zulte Waregem maar kijken wel nog tegen het zwaarste parcours aan van alle degradatiepretendenten. Volgend weekend wacht een verplaatsing naar de Ghelamco Arena en op de slotspeeldag moeten ze nog naar Kortrijk.

Foto: Belga

228 keer gelezen