Laatste zege Cercle in degradatiejaar

Vrijdag gaat Cercle Brugge op bezoek bij Standard. De opener van speeldag 28. Sinds de terugkeer in eerste klasse in het seizoen 2003/2004 kon Cercle niet winnen in Luik. De laatste zege van groen-zwart dateert van 12 april 1997, in het seizoen waar Cercle laatste werd en voor zes jaar naar tweede klasse zakte. 

Op speeldag 30 ontving Standard op Sclessin Cercle Brugge. Groen-zwart stond troosteloos laatste met een straatlengte achterstand op de concurrentie. De kloof met een veilige plaats bedroeg al 10 punten. Degradatie naar tweede klasse stond al zo goed als vast. De Rouches daarentegen waren nog in de strijd voor een ticket voor Europees voetbal en konden elk punt goed gebruiken. Standard kwam ook op voorsprong via Axel Lawarée, vandaag sportief directeur bij Standard. Maar Cercle speelde goed mee en kwam gelijk via Bjorn Renty. Standard kreeg nog verschillende kansen, maar Cercle kon rekenen op een uitstekende doelman Feys. In de absolute slotfase kreeg Standard het deksel nog op de neus toen de Hongaar Torma er 1-2 van maakte.

Ondanks de knappe zege kon Cercle de degradatie niet meer ontlopen. Het eindigde alsnog laatste en zou voor zes jaar naar tweede klasse zaken. Sinds hun terugkeer in het seizoen 2003/2004 is Sclessin geen goede bestemming voor de vereniging. Van de 11 wedstrijden kon Cercle slechts 2 keer gelijkspelen. In totaal kregen ze ook 36 goals tegen. 7 daarvan vielen op 21 februari 2004, bij hun eerste bezoek aan Sclessin sinds hun terugkeer in eerste klasse. Met onder andere goals van ex-Rode Duivels Emile Mpenza en Jonathan Walasiak. 

475 keer bekeken