Spits Suarez beet vijand dit keer niet

Voetballer Luis Suarez had dinsdag een belangrijk aandeel in de zege van FC Barcelona tegen Manchester City in de achtste finales van de Champions League. De Uruguyaan scoorde de twee doelpunten. Achteraf werd de spits echter zwaar onder vuur genomen door verschillende Britse media. Die beweerden dat Suarez opnieuw één van zijn tegenstanders gebeten had tijdens de wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd kwam Martin Demichelis van Manchester City in contact met de Uruguyaan. Vanuit bepaalde camerastandpunten leek het alsof Suarez opnieuw zijn naam van ‘bijter’ alle eer aangedaan had, maar tegenstander Demichelis gaf geen kik. Verschillende Britse media beweerden wel duidelijk te zien dat Suarez zijn Argentijnse concullega probeerde te bijten.

Suarez zelf was niet opgezet de beschuldigingen. “Ze willen zoveel mogelijk problemen creëren. Ze maken van een mug meteen een olifant. Ik denk dat de Engelsen nog de pijn voelen van wat ik hen op het WK heb aangedaan. Maar wat ze wel vergeten, is dat ik in Engeland gespeeld heb. Ze zouden dus tenminste wat respect kunnen tonen.”

Onderstaande beelden spreken de voetballer trouwens volledig vrij. In het filmpje is duidelijk te zien dat Suarez geen poging deed om zijn tegenstander in de vingers te bijten.

Luis Suarez werd op het WK voetbal in 2014 voor vier maanden geschorst  omdat hij zijn Italiaanse tegenstrever Giorgio Chiellini had gebeten. Hij kreeg ook een stadionverbod en boete van 82.000 euro. 

271 keer gelezen