Man City - Barça: de statistieken

FC Barcelona speelde gisteren zijn tweehonderdste wedstrijd in de Champions League. Een mijlpaal, want alleen Real Madrid (207) en Manchester United (200) deden dat de Catalanen voor. Hieronder vinden jullie een overzichtje van enkele andere statistieken uit de wedstrijd Manchester City – FC Barcelona.

Luis Suárez

Luis Suárez speelde voor de vierde keer in de kleuren van Barça in de Champions League. Het was de eerste keer dit seizoen, alle competities meegerekend, dat hij twee keer kon scoren in een wedstrijd. Hij is ook de eerste speler ooit die twee keer in het eerste halfuur scoorde voor Barcelona.

Sergio Agüero

Het doelpunt van Sergio “Kun” Agüero was het tweehonderdste tegendoelpunt voor Barcelona in de Champions League. Enkel Real Madrid kreeg meer tegengoals (224). Agüero scoorde zijn elfde doelpunt in zijn tien laatste Champions League-wedstrijden.

Strafschop Messi

In de laatste minuten kreeg Lionel Messi gisteravond de kans om Manchester City helemaal uit te tellen, maar hij miste zijn strafschop. Het is de vijfde van zijn laatste tien penalty’s die hij mist. De redding van Joe Hart was de vierde van de Engelsman bij zijn laatste acht tegenstrafschoppen.  

401 keer gelezen