INTEGRAAL: Interview met Kompany

Vincent Kompany gaf gisteren zijn kijk op de wedstrijd tussen Manchester City en FC Barcelona bij VTM Nieuws-reporter Michiel Ameloot. De kapitein van City geeft de hoop nog niet helemaal op: “Als je 45 minuten slecht speelt op een wedstrijd van 180 minuten, dan bestaat er nog een kans.”

Over de eerste helft was Kompany duidelijk: “De eerste 45 minuten waren gewoon een non-event voor ons. Dat was echt slecht.” Onze landgenoot ging daarin ook in de fout bij het eerste doelpunt van Luis Suárez. “Hij raakt die bal net voor ik de bal kan wegtikken. Elke verdediger weet dan dat het moeilijk wordt. Het is heel snel gebeurd.”

Geen paniek

Panikeren doet Vincent Kompany nog niet. “Als we in Camp Nou de lijn van de tweede helft doortrekken en als eerste kunnen scoren, dan wordt het nog bibberen voor hen. We panikeren niet, maar we moeten spelen zoals in de tweede helft. Enkel dan maken we nog een kans.”

Terug na blessure

Onze landgenoot stond dit seizoen een lange tijd aan de kant met een blessure. Sinds eind januari speelt hij opnieuw en hij groeit stilaan terug naar zijn beste vorm toe. “Ik voel me goed. Voor mijn blessure speelde ik heel goed. Als je dan een tijdje in de lappenmand ligt, zeggen mensen al snel dat je niet meer in vorm bent. Dat is niet het geval. Sprinten tegen Messi lukte heel goed.”

Rode Duivels

Eind maart staan er voor de Rode Duivels de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen Cyprus en Israël op het programma. Met Lombaerts en Vermaelen geblesseerd aan de kant zitten we centraal in de defensie met een probleem, maar daar wil Kompany niets van weten. “Als ploeg spelen we sterk in de organisatie. Wie de trainer daar ook zet, de speler in kwestie weet wat zijn taak zal zijn. Voor mij mag eender wie daar spelen. Ik ga mij niet mengen in die discussie.”