Juventus verslaat Dortmund

In die andere achtste finale heeft Juventus thuis met 2-1 gewonnen van Borussia Dortmund. Carlos Tevez bracht de Oude Dame op voorsprong, maar de Borussen kwam al snel langszij via Reus. Juve ging toch met de overwinning lopen dankzij een goal van Morata.

Voor het eerst sinds de Champions League-finale van 1997 stonden Juventus en Borussia Dortmund nog eens tegenover elkaar op het kampioenenbal. De Italianen aasden op revanche voor die verloren finale en kwamen al na een kwartier op voorsprong. Weidenfeller loste een shot van Morata. Een goed gevolgde Tevez trapte de rebound eenvoudig binnen. Dortmund kwam er niet aan te pas, maar halverwege de eerste helft gleed Chiellini weg op een dieptepass van Schmelzer. Reus ging met de bal aan de haal en plaatste de gelijkmaker knap naast Buffon.

Juventus sloeg nog voor de rust terug. Morata was dit keer de afwerker en tikte een lage voorzet van Pogba eenvoudig in doel. Juventus trachtte in de tweede helft zijn voorsprong uit te diepen, maar Tevez stuitte op de vuisten van Weidenfeller en Pereyra trapte oog in oog met de doelman naast.

Dortmund verliest zo met 2-1 in Turijn en houdt z'n kansen op kwalificatie gaaf. De terugwedstrijd vindt lpaats op woensdag 18 maart in het Signal Iduna Park.