Barça heeft beste uitgangspositie

Barcelona heeft een goeie zaak gedaan in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League. Barça won met 1-2 op het veld van Manchester City. Luis Suarez scoorde voor de rust twee keer. Agüero zorgde er in de tweede helft nog voor dat de terugwedstrijd in Camp Nou nog spannend blijft. In de slotminuut mistte Lionel Messi nog een penalty. Desondanks heeft Barcelona de beste uitgangspositie voor de terugwedstrijd.

De Catalanen drukten City tegen het eigen doel. Na een kwartier scoorde Barcelona al. Kompany zat niet goed bij een voorzet vanop rechts en Suarez trapt hard in de verste hoek binnen: 0-1. De Citizens konden nauwelijks een vuist maken en Barcelona controleerde de wedstrijd. Na een halfuur resulteerde dat in een tweede doelpunt. Alba kreeg erg veel ruimte op de linkerflank en schoof de bal laag voor doel, waar Suarez in de rug van Kompany zijn tweede van de avond maakte.

De troepen van Pellegrini kwamen gretiger uit de kleedkamer en gingen nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Hun doorzettingsvermogen werd twintig minuten voor tijd beloond. Fernando stuurde Agüero door de Catalaanse defensie en die stifte de bal enig mooi over Ter Stegen binnen. City kwam daarna nog zelden in de buurt van het doel van de Duitse keeper. Nadat Clichy na een trap op de knie van Alves zijn tweede geel kreeg creëerde Barcelona zelfs de beste kansen. Messi eiste in de slotfase nog een hoofdrol op. Eerst werd de 1-3 van de Argentijn correct afgevlagd voor buitenspel.

In het absolute slot legde Zabaleta zijn kleine landgenoot neer in de zestien. Messi zette zichzelf achter de bal, maar Hart stopte de penalty. Met een comfortabele 1-2 voorsprong ontvangt Barcelona de Engelsen binnen twee weken in het eigen Camp Nou.  

 

 

 

684 keer bekeken