Vooruitblik Juventus-Dortmund

Naast Manchester City en FC Barcelona staan straks ook Borussia Dortmund en Juventus tegenover elkaar in de achtste finale van de Champions League.

Beide clubs kennen een lange Europese traditie. Ze stonden zelfs al eens tegenover elkaar in de finale van de Champions League in 1997. Zidane en co konden toen niet verhinderen dat Dortmund na een 3-1 overwinning de beker met de grote oren mee naar huis nam. Juventus lijkt favoriet voor de wedstrijd. Het staat autoritair op kop in de Serie A en beschikt met Paul Pogba, Arturo Vidal en Andrea Pirlo misschien wel over het sterkste middenveld van Europa.  Maar toch wordt het opletten voor de Borussen die stilaan uit het dal kruipen in de Bundesliga.

Uit het dal

Dortmund startte dramatisch aan het seizoen en stond bij de winterstop voor het eerst in 30 jaar op een degradatieplaats. Maar nu klimt Dortmund met een 9 op 9 stilaan weer hogerop. Het heeft zelfs terug zicht op de Europese plaatsen. Bovendien heeft Dortmund een uitstekende uit-reputatie in de Champions League. Van zijn laatste 7 uitwedstrijden won het er  5. Aan de scheidsrechter zal het vanavond niet liggen voor de Duitsers. De Spanjaard Lahoz floot eerder dit seizoen al de wedstrijd Galatasaray – Dortmund. De Borussen wonnen toen met 0-4.

Foto's: Belga


236 keer gelezen