WK 2022 gaat door in november

Een speciale werkgroep van de FIFA heeft besloten dat het WK voetbal van 2022 in Qatar alleen in november en december kan worden gespeeld.

Het WK van 2022 kan vanwege de ondraaglijke hitte onmogelijk in de zomermaanden doorgaan. Het toernooi moet dus in de wintermaanden worden afgewerkt. Volgens Sjeik Al-Khalifa, de voorzitter van de werkgroep, bleven er nog 2 opties open: “Ofwel in januari, ofwel november. Maar omdat we het WK niet willen laten samenvallen met de Olympische winterspelen blijft alleen november en december nog over.” 

Verschuiving kalenders

Volgende week hakt de FIFA de knoop over de speeldata door op een bijeenkomst van het Uitvoerend Comité. Qatar had in eerste instantie nochtans beloofd dat het WK in de zomer zou kunnen doorgaan maar dat lijkt nu dus niet haalbaar. De temperaturen schommelen er in de zomer tussen de 40 en de 50 graden en vormen een gevaar voor de gezondheid van de spelers. De verschuiving zou betekenen dat de kalenders van de Europese competities moeten worden aangepast. Iets wat de Europese voetbalclubs niet zien zitten.

 

99 keer bekeken