"Kompany is belangrijk voor ons"

Manuel Pellegrini en Sami Nasri gaven gisteren hun kijk op de wedstrijd van morgen tegen FC Barcelona. De coach en aanvaller van Manchester City waren het er over eens dat ze dit seizoen beter voorbereid zijn: "Vorig jaar toonden we te veel respect voor de tegenstander. We hadden toen nog geen ervaring in deze fase van de Champions League."

City heeft dit seizoen ook heel wat minder wedstrijden in de benen door een vroegtijdige uitschakeling in de FA Cup en de Capital One Cup. "Vorig jaar speelden we 19 wedstrijden in twee maanden, dat is dit jaar niet het geval", zegt Pellegrini. "Ons team is nu goed in vorm."

Pellegrini had ook veel lof voor onze landgenoot Vincent Kompany: "Vincent is altijd belangrijk voor ons. In grote wedstrijden krikt hij zijn niveau telkens op. De match van vorig jaar in Barcelona bijvoorbeeld, dat was een van zijn beste wedstrijden."

De Citizens staan vanavond onder andere tegenover Lionel Messi, maar de coach van Manchester City benadrukt dat er meer goede spelers zijn bij Barcelona. "We moeten niet alleen nadenken over hoe we Messi zullen afstoppen. Ook Neymar, Xavi, Busquets zijn fantastische spelers. We moeten vooral vechten voor het balbezit.”

203 keer gelezen