Barcelona vorig jaar te sterk

Manchester City – FC Barcelona is net zoals vorig jaar een van de achtste finales in de Champions League. Toen was City in twee wedstrijden kansloos tegen Barça, ondanks een doelpunt van Vincent Kompany in de terugwedstrijd.

HEENWEDSTRIJD: 0-2

De Citizens begonnen ook vorig jaar in eigen huis. Het voetbalde goed mee met de vinnige Spanjaarden, maar een rode kaart voor Demichelis aan het begin van de tweede helft deed de wedstrijd kantelen. Messi bracht Barcelona vanop de stip op voorsprong en net voor tijd gaf Daniel Alves City het genadeschot.

TERUGWEDSTRIJD: 2-1

Met een bijna onmogelijke opdracht voor de boeg begon Manchester City sterk aan de terugwedstrijd in Camp Nou. Maar dat duurde niet lang, want na tien minuten schoot Barcelona wakker. In de eerste helft werd een doelpunt van Neymar nog onterecht afgekeurd, maar op het uur zorgde Messi voor de 1-0. Kompany scoorde vlak voor tijd de eerredder, maar Daniel Alves gunde City geen punt en maakte er in de toegevoegde tijd 2-1 van.

Barcelona stootte zo door naar de volgende ronde. Uiteindelijk geraakten de Catalanen tot in de kwartfinales, maar daarin was Atlético Madrid te sterk. Manchester City krijgt dit jaar dus een nieuwe kans om door te stoten in de Champions League. Of het Kompany en co lukt, kunnen jullie morgenavond zien vanaf 20u20 op 2BE.