Kompany: "Geen schrik van Barca"

Dinsdag neemt Vincent Kompany het met Manchester City op tegen FC Barcelona. Vorig jaar werd City kansloos uitgeschakeld door Barcelona in de achtste finales maar Vincent Kompany is niet onder de indruk: “We hebben zin om tegen hen te spelen. We zijn absoluut niet bang.”

Het belooft een spannende achtste finale te worden. Beide ploegen staan tweede in hun eigen competitie. City hield dit weekend een goede generale repetitie door Newcastle te verslaan met 5-0. Barcelona kende meer problemen, het leed dit weekend een pijnlijke 0-1 thuisnederlaag tegen Malaga. Toch is Kompany  op zijn hoede: “Het is een speciaal team met heel goede spelers maar dat is niets nieuws voor ons. Wij zullen allemaal op niveau moeten zijn.”

Record

Coach Pellegrini is niet van plan om te voorzichtig van start te gaan tegen Barcelona: “Vanaf de eerste minuut gaan we proberen om agressief te spelen en om doelpunten te scoren. Ik ben er zeker van dat we gaan proberen te spelen zoals tegen Newcastle.” Barcelona kan trouwens voor een unicum zorgen door als eerste ploeg 8 keer op rij de kwartfinale van de Champions League te bereiken.

Foto: Belga

281 keer gelezen