Rellen in Athene

De Atheense voetbalklassieker tussen Panathinaikos en Olympiakos is zondag ontsierd door verschillende rellen voor en tijdens de wedstrijd. Olympiakos-middenvelder Kasami werd zelfs geraakt door een fles. 

De incidenten begonnen al voor het eerste fluitsignaal. De supporters van Panathinaikos verwelkomden Olympiakos-voorzitter Vangelis Marinakis met allerhande voorwerpen en bommetjes, maar hij werd niet geraakt.

Net voor de rust kreeg Pajtim Kasami, verdediger bij Olympiakos, een fles tegen zijn arm en de situatie ontaarde helemaal. De coach van de bezoekers, Victor Pereira, maakte een gebaar richting de thuissupporters die als reactie een stoel richting zijn hoofd gooiden. Een vijftigtal van hen betraden het veld en liepen richting Pereira, maar die was al lang in de catacomben gevlucht.

De wedstrijd werd uiteindelijk toch verder gezet en Panathinaikos won met 2-1. De titelstrijd in Griekenland ligt zo volledig open. Olympiakos leidt momenteel het klassement met drie punten voorsprong op Panathinaikos. 

543 keer gelezen