KVM wint streekderby van Lierse

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

KV Mechelen heeft voor het eerst in zes wedstrijden nog eens kunnen winnen. Het versloeg in eigen huis hekkensluiter Lierse met 2-1. Voor Mechelen scoorden Seth De Witte en Sofiane Hanni allebei met het hoofd. Malinwa is nu zo goed als zeker van het behoud. Lierse blijft laatste. 

De streekderby begon goed voor de thuisploeg. Al na 7 minuten bracht Seth De Witte Malinwa op voorsprong. Hij kon een hoekschop van Kosanovic helemaal vrijstaand binnen koppen. Lierse pakte 6 op 6 in de laatste twee wedstrijden en wou ook Achter de Kazerne iets rapen. Na 25 minuten kwamen ze op gelijke hoogte. Velikonja kon makkelijk scoren na een knappe aanval van de Pallieters.

In de tweede helft ging KV Mechelen uitdrukkelijk op zoek naar een nieuwe voorsprong. Na 10 minuten in de tweede helft kopt Sofiane Hanni de 2-1 voorbij Bajkovic. Daarna kreeg Mechelen nog enkele goeie kansen, maar Naessens en Verdier konden niet meer scoren. Lierse kon niets meer forceren en blijft door deze nederlaag laatste met twee punten minder dan Moeskroen.

7' De Witte 1-0

25' Velikonja 1-1

55' Hanni 2-1

2268 keer bekeken