Anderlecht op één punt van Club

Bekijk het matchverslag vanaf 19:30.

Anderlecht heeft op het veld van Racing Genk met 0-1 gewonnen. Uitgerekend Steven Defour scoorde tegen zijn ex-club. Door deze overwinning komt Anderlecht tot op één punt van Club Brugge in het klassement. 

De landskampioen begon verschroeiend aan de wedstrijd. Vooral Mitrovic en Marko Marin zorgden voor heel wat doelgevaar. Genk had even moeite om zich aan te passen aan het hoge tempo, maar kwam stilletjes aan beter in de match. Monrose en Cissé waren dicht bij de 1-0, maar telkens ging het fout in de afwerking. 

Naar het einde van de eerste helft toe zakten beide teams weg en even leek het erop dat ook de tweede helft op dat elan zou verder gaan. Maar Anderlecht bracht daar al snel verandering in. Mitrovic stond de bal af aan Defour, die draaide zich goed en schoot de 0-1 binnen. 

Genk probeerde wel te voetballen, maar kwam nooit in de buurt van Proto. De grootste kansen waren nog voor Mitrovic en Tielemans, maar de voet van Köteles en het doelhout stonden in de weg. 

Anderlecht verkleint zo opnieuw de kloof met Club Brugge. Blauw-zwart staat nu nog maar één punt voor. Racing Genk deelt de zesde plaats in het klassement met Charleroi. 

50' Steven Defour 0-1 (Anderlecht)

6031 keer bekeken