Gent wint slag om Vlaanderen van Club

Bekijk het matchverslag vanaf 1:00.

AA Gent heeft een knappe overwinning behaald tegen leider Club Brugge. De Buffalo’s haalden het in eigen huis met 2-1 na een potige wedstrijd. Club-kapitein Timmy Simons maakte een kwartier voor tijd een owngoal. Door deze overwinning nadert Gent tot op 4 punten van Club Brugge. Blauw-zwart is aan een mindere reeks bezig. Het pakte slechts 1 op 9. 

Gent startte snedig en kreeg meteen enkele goeie kansen. Hannes Van der Bruggen zag zijn poging van de lijn gehaald door De Bock. Luttele minuten later was er een attente Ryan nodig op een kopbal van Depoitre. Gent drukte door en dat resulteerde in een verdiende voorsprong. De Fauw ging onder de bal door en Moses Simon vloerde Ryan met een knap geplaatst schot, 1-0. Club kreeg geen voet aan de grond. Een slap schot van Vazquez was het enige wapenfeit van blauw-zwart.

In de tweede helft kwam Bolingoli De Fauw vervangen en kwam Club meer in het spel. Op het uur bracht Vormer de leider langszij. Vazquez zette goed voor en Vormer kopte al vallend de 1-1 voorbij Sels. Hierna werd de wedstrijd grimmiger. Simons ontsnapte aan een tweede gele kaart en ook Vormer en Bolignoli mochten blij zijn dat de ref geen rood trok na twee smerige tackles.

Het was de thuisploeg die de meeste drang naar voor toonde. Na een vrije trap van Milicevic kopte Depoitre op de lat. Enkele minuten later mocht Milicevic vanop bijna exact dezelfde plaats een nieuwe vrije trap nemen. Neto kopte door en Simons devieerde de bal ongewild voorbij z’n eigen doelman. 2-1 en Gent opnieuw op voorsprong.

Club kon niet meer reageren en Gent pakte zo z’n eerste overwinning in eigen huis tegen een topclub. Gent nadert ook tot op 4 punten van Club Brugge. 

23' Simon 1-0 

61' Vormer 1-1 

72' Simons 2-1 (Own-goal) 

 

7307 keer bekeken