Kortrijk wervelt voorbij Westerlo

Bekijk het matchverslag vanaf 0:50.

Kortrijk knoopt weer aan met de zege. De Kerels spoelden de nederlaag tegen Waasland-Beveren door met een klinkende 6-0 overwinning tegen Westerlo. Ivan Santini nam vier doelpunten voor zijn rekening en is de nieuwe topschutter.

Westerlo-coach Harm Van Veldhoven zei op voorhand niet opnieuw een snel tegendoelpunt te willen slikken. Thomas Buffel scoorde vorige week namens Genk al na 23 seconden in het Kuipje. Kortrijk deed het deze week in eigen huis na 17 minuten. Santini kopte een vrije trap van Matton overhoeks binnen. Even later rondde hij ook knap voorbereidend werk van Tomasevic af: 2-0. Chevalier besliste de wedstrijd al voor de rust. Schuermans ging in de fout op een dieptepass, Chevalier ontsnapte in diens rug en trapte de 3-0 voorbij Van Langendonck.

Na de rust ging de grote Santini-show verder. Chevalier zette twee Westerlo-verdedigers enig mooi in de wind en bediende zijn spitsbroeder: 4-0. Een kwartier voor tijd scoorde Santini ook zijn vierde van de avond: 5-0. Het is de eerste keer dit seizoen dat een speler vier doelpunten in één wedstrijd scoort. Amper één minuut na de 5-0 zette Chevalier de slotscore op het bord: 6-0.

Kortrijk hijst zich op die manier opnieuw naast Standard in de stand. De Kortrijkzanen zijn sinds hun terugkeer in eerste klasse aan hun beste seizoen bezig, ze haalden nooit eerder een puntenaantal van 47. Yves Vanderhaeghe doet op die manier beter dan ex-coaches Hein Vanhaezebrouck en Georges Leekens.

Scoreverloop:

17' Ivan Santini 1-0 

28' Ivan Santini 2-0

36' Chevalier 3-0

52' Santini 4-0

73' Santini 5-0 

74' Chevalier 6-0

6265 keer bekeken