Charleroi doet goeie zaak voor PO1

Bekijk het matchverslag vanaf 18:10.

Charleroi heeft opnieuw een goeie zaak gedaan in de race voor play-off 1. Het won met 1-3 op het veld van KV Oostende. Uitblinker bij de Carolo’s was Neeskens Kebano met twee doelpunten. Dewaest zorgde voor de andere goal. Oostende is na deze nederlaag nog niet helemaal zeker van het behoud. Desondanks was er na de wedstrijd een groot vuurwerk aan de kust. 

De eerste helft kwam traag op gang. De eerste kans was voor de thuisploeg, Musona trapte op de paal. Niet veel later was er een eerste keer Charleroi. Tainmont trapte vanuit een schuine hoek, maar Ovono ging goed plat. Ook op een kopbal van Dewaest keepte Ovono attent. 

Alle goals vielen in de tweede helft. Neeskens Kebano bracht Charleroi op voorsprong met een goed geplaatste kopbal. Niet veel later kon Dewaest er van dichtbij 0-2 van maken. De wedstrijd was nog niet gespeeld want Oostende kwam nog terug tot 1-2 dankzij Musona. Maar in de absolute slotfase besliste Kebano de match. Hij benutte een strafschop en legde de 1-3 eindstand vast. 

Charleroi springt door deze overwinning over Lokeren en komt opnieuw de top 6 binnen. Oostende is nog niet helemaal zeker van het behoud, maar er werd toch al gevierd met vuurwerk na de wedstrijd. 

1020 keer bekeken