Standard zet scheve situatie recht

Bekijk het matchverslag vanaf 0:50.

Standard heeft een eerste nederlaag in 2015 vermeden. Tegen Waasland-Beveren stond het 10 minuten voor tijd nog 1-2 achter, maar het zette de scheve situatie helemaal recht. Op een minuut tijd scoorden de Rouches twee keer waardoor het toch nog 3-2 werd. Standard pakt 20 op 24 en lijkt zich definitief in play-off 1 te spelen.

Standard startte snedig, maar het was Waasland-Beveren dat bij z’n eerste kans scoorde. Thuram duwde een voorzet niet goed weg en Rowell was goed gevolgd om de 0-1 binnen te tikken. Standard kwam voor de pauze wel langszij. Ezekiel zette zich goed door en trapte hard binnen, 1-1.

Na de rust ging Standard op zoek naar een voorsprong, maar opnieuw was het Waasland-Beveren dat kon scoren. Renaud Emond trapte een vrije trap schitterend binnen en het stond 1-2. Standard was even van slag, maar in de laatste 10 minuten zetten de Rouches de scheve situatie toch nog helemaal recht. Eerst scoorde invaller Hamad de 2-2 en nog een minuut later scoorde Carcela het winnende doelpunt.

Een zure nederlaag voor Waasland-Beveren, dat zo onderin blijft hangen. Standard zet een sterke reeks neer en lijkt zich definitief in de top 6 te nestelen.

5912 keer bekeken