Zinedine Zidane te gast bij Club Brugge

Voormalig stervoetballer Zinedine Zidane was afgelopen week enkele dagen te gast bij Club Brugge. Hij was daar in het kader van een stage voor het behalen van zijn Pro Licence-diploma. Ook andere Franse oud-internationals Willy Sagnol, Claude Makélélé, Bernard Diomède en Eric Roy namen deel aan de stage.

In het verleden trok de Franse federatie onder andere naar Real Madrid, Olympic Lyon en Olympic Marseille. De keuze voor Club Brugge komt volgens Zidane door de uitstekende samenwerking tussen de Franse en Belgische voetbalbond. “Het was onze federatie zelf die de voorzet gaf Club Brugge in onze stageplanning op te nemen. De Brugse jeugdopleiding staat immers algemeen bekend als voorbeeld voor tal van buitenlandse clubs.”

Zidane zelf is momenteel aan de slag als coach van het tweede elftal van Real Madrid, en dat is een goede leerschool volgens hem. De trainersjobs liggen volgens Zizou ook niet voor het grijpen, ondanks zijn indrukwekkende erelijst als speler. “Het is niet omdat je een succesvolle voetballoopbaan achter de rug hebt, dat slagen als coach een garantie is. Voetballer of coach, het is een wereld van verschil.”

Om ook te slagen als trainer moet Zidane onderaan de ladder beginnen. “Ik bekijk stages als deze dus ook niet als een verplicht nummertje. Deze opleiding is heel belangrijk en waardevol om mij verder te ontwikkelen als coach.”

Op de vraag of hij ooit trainer van Club Brugge wordt, antwoordt hij het volgende: “In de voetbalwereld weet je nooit. Waarom ook niet?”

Foto: clubbrugge.be

772 keer gelezen