Anderlecht vergeet te scoren

Een sterk Anderlecht geraakte gisteren niet verder dan een 0-0-gelijkspel thuis tegen Dinamo Moskou in de zestiende finales van de Europa League. Paars-wit voetbalde heel wat kansen bij elkaar, maar kon niet scoren.

Anderlecht had het in het begin moeilijk om zich aan het tempo van Moskou aan te passen. Maar stap voor stap kon de thuisploeg het evenwicht herstellen en de bovenhand nemen. Vooral Youri Tielemans leek helemaal herrezen. Dat vertrouwen zorgde voor enkele doelkansen. Dinamo Moskou versierde in de eerste helft één grote kans, maar Dzsudzsak zag zijn schot weggewerkt door Silvio Proto.

Ook in de tweede helft was Anderlecht duidelijk de betere ploeg met een hele resem kansen, maar afwerken lukte ook dan niet. Paars-wit kon het hoge tempo niet volhouden en Dinamo duwde de thuisploeg achteruit. Door een tweede gele kaart voor Büttner in de 76ste minuut kreeg Anderlecht de kans om zich terug in de wedstrijd te werken. In de toegevoegde tijd was Mitrovic nog heel dicht bij een verdiende voorsprong, maar de Serviër raakte de bal slecht.

Met dit 0-0-gelijkspel wacht de Belgische landskampioen nog een moeilijke verplaatsing naar Moskou volgende week donderdag. Winnen of gelijkspelen is voldoende voor de kwalificatie voor de achtste finales. 

 

76’ Alexander Büttner ROOD (Dinamo Moskou – twee keer geel)

340 keer gelezen