Club Brugge ruikt achtste finales al

Club Brugge staat heel dicht bij de achtste finales in de Europa League na een makkelijke 1-3-overwinning tegen het Deense Aalborg. Blauw-zwart stond gisteravond al na een half uur met 0-2 voor. De twee andere doelpunten vielen in de tweede helft.

Met het oog op de competitiewedstrijd van nu zondag tegen AA Gent, begonnen sterkhouders Victor Vazquez en Tom De Sutter op de bank. Youngsters Obbi Oulare en Boli Bolingoli kregen de kans van Michel Preud’homme om zich te bewijzen in Europa. En dat duo zorgde al meteen voor de 0-1 in de 26ste minuut. Bolingoli zorgde voor de voorzet en Oulare met het hoofd voor het doelpunt. Enkele minuten later maakte Refaelov er met een knap afstandsschot 0-2 van.

Na de rust hielpen de Denen Club om de voorsprong nog verder uit te bouwen. Op het uur moest verdediger Petersen alles op alles zetten om Meunier van een doelpunt te houden, maar daardoor verschalkte hij zijn eigen doelman.

Club Brugge ging na die geruststellende voorsprong minder voetballen en Aalborg kwam nog een paar keer opzetten. De thuisploeg versierde in minuut 72 zelfs een strafschop die Helenius omzette, maar verder kwam Aalborg niet.

Een makkelijke uitoverwinning van Club Brugge waarmee het Europees nog steeds ongeslagen is dit seizoen. De terugwedstrijd vindt volgende week donderdag plaats in het Jan Breydelstadion.

 

26’ Obbi Oulare 0-1 (Club Brugge)

30’ Lior Refaelov 0-2 (Club Brugge)

62’ Kenneth Emil Petersen 0-3 (Aalborg – owngoal)

72’ Nicklas Helenius 1-3 (Aalborg – penalty)

512 keer gelezen