Laatste en toch in eerste blijven

In het seizoen 2001/2002 eindigde SK Beveren op een laatste plaats met amper 14 punten. Dat is tot op vandaag een diepterecord in eerste klasse. Enkel Cercle Brugge haalde in het seizoen 2012/2013 ook 14 punten, maar toen speelde groen-zwart slechts 30 wedstrijden. Beveren speelde er dat seizoen 34. Ondanks het dramatische seizoen kon Beveren wel in eerste klasse blijven. Want Eendracht Aalst en RWDM zaten toen in slechte papieren en kregen geen licentie om in eerste klasse te blijven. Daardoor kon Beveren toch het behoud verzekeren.

Ook op Standard, de tegenstander van deze vrijdag, kon het noodlijdende Beveren geen punten sprokkelen.  Bij standard speelden dat seizoen onder andere Eric Van Meir, Johan Walem en Robert Spehar. Maar de man van de wedstrijd tegen Beveren was de heroptredende Ali Lukunku. De Franse Congolees scoorde een hattrick in een 4-1 overwinning van de Rouches.

Ondanks de overwinning tegen hekkensluiter Beveren speelde Standard, onder trainer Michel Preud’homme, een bleek seizoen. De Rouches eindigden 5e, maar behaalden geen Europees ticket. Beveren zou dat jaar slechts twee wedstrijden winnend kunnen afsluiten. Tegen Sint-Truiden en Eendracht Aalst pakte het 3 punten. Het volgende seizoen zou beter verlopen voor Beveren, zeker na de toestroom van veel Ivoriaanse talenten.

1122 keer bekeken