Figo wil groter WK organiseren

Luis Figo, kandidaat om FIFA-voorzitter Sepp Blatter op te volgen, heeft plannen om het WK uit te breiden tot een tornooi met 40 of zelfs 48 landen. Hij wil ook meer geld vrijmaken voor amateurvoetbal en jeugdopleidingen.

Volgens de oud-speler van onder andere Barcelona en Real Madrid moeten er extra deelnemers aan het WK komen om zo het topvoetbal verder te verspreiden. Volgens Figo moeten de extra plaatsen best niet naar Europese landen gaan.

Verder wil Figo ook 2,5 miljard extra vrijmaken om te investeren in jeugdprojecten en amateurvoetbal. “Niet iedereen heeft zoals ik de kans gekregen om op jonge leeftijd te mogen voetballen. Daarom wil ik voetbalprojecten op scholen creëren in alle 209 landen die lid zijn van de FIFA. Verder wil ik dat er meer geld gaat naar zaken als grasvelden, ballen en shirtjes.”

De voorzittersverkiezing is op 29 mei en daarin neemt Figo het dus op tegen uittreden voorzitter Sepp Blatter. Andere kandidaten zijn de Nederlander Michael Van Praag en de Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein.

134 keer gelezen