Real Madrid klopt Schalke

Real Madrid staat al zo goed als zeker in de kwartfinale van de Champions League na een makkelijke 0-2 overwinning bij Schalke 04. Christiano Ronaldo was de uitblinker met een doelpunt en een assist.

Schalke kreeg vorig jaar een 1-6 pandoering van Real en beperkte zich in de eerste helft tot verdedigen. Real had veel balbezit maar kansen bleven uit. Net wanneer Schalke beter in de wedstrijd kwam, kopte Ronaldo een prima voorzet van Carvajal voorbij een kansloze Wellenreuther. Voor de pauze kregen zowel Ronaldo als Benzema nog een grote kans maar het bleef 0-1. Bij Schalke viel Huntelaar nog uit met een blessure na een duel met Varane.

Dwarslat in de weg voor Schalke

Schalke voetbalde ook na de rust niet goed genoeg om Real de bedreigen. De Koninklijken konden rustig op zoek gaan naar een tweede doelpunt. Aan de overkant trapte Platte een knap afstandsschot tegen de dwarslat. En ook in de rebound kon Uchida niet afwerken. Een dure misser want vijf minuten later trapte Marcelo op aangeven van Christiano Ronaldo de 0-2 eindstand fantastisch binnen.

Foto: Belga 

735 keer bekeken