Chelsea scoort belangrijke uitgoal

PSG en Chelsea hebben in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League 1-1 gelijk gespeeld. Chelsea heeft zo een goeie uitgangspositie te pakken voor de terugwedstrijd op Stamford Bridge.

PSG was van in het begin dreigend. Courtois kreeg de voorkeur op Petr Cech en moest al snel bewijzen waarom hij de voorkeur kreeg. Courtois kwam gepast tussen op kopballlen van Matuidi en Ibrahimovic. Chelsea beperkte zich tot verdedigen en kwam niet aan de goal van PSG. Naar het einde van de eerste helft kon Courtois zich nog eens onderscheiden op een kopbal van Cavani. Toch was het Chelsea dat op voorsprong kwam. Vlak voor de rust kopte Ivanovic de 0-1 binnen, na een knappe deviatie met de hak van Gary Cahill.

Na de rust ging PSG op zoek naar de gelijkmaker. Na tien minuten in de tweede helft bracht Edinson Cavani de Parijzenaars langszij met een knappe kopbal. 1-1 en PSG terug in de wedstrijd. Chelsea kon er niet meer uitkomen en was al blij met het gelijkspel. PSG kwam nog verschillende keren dichtbij een tweede doelpunt. Na balverlies van Hazard kon Ibrahimovic zich doorzetten, maar ook hij vond Courtois op zijn weg. Helemaal in het slot was er opnieuw een gevaarlijke kopbal van Ibrahimovic, maar Courtois pakte uit met een knappe parade. Voor PSG was het de 33e Europese thuiswedstrijd zonder nederlaag, maar toch kan Chelsea met een gunstig resultaat de terugwedstrijd kan aanvatten.

987 keer bekeken