Patrick Decuyper wil Antwerp overnemen

Een investeringsgroep rond zakenman Patrick Decuyper wil tweedeklasser Antwerp overnemen. Dat meldt de regionale zender ATV. De groep rond Decuyper heeft een akkoord met oud-voorzitter Eddy Wauters over zijn schuldenclaim. De deal gaat door indien de groep ook een akkoord bereikt met de overige schuldeisers en de huidige aandeelhouders van Antwerp. Eddy Wauters zelf zou terugkeren in een erefunctie.

Antwerp gaat al een hele tijd gebukt onder grote financiële zorgen. Oud-voorzitter Eddy Wauters claimt een bedrag tussen 2,1 en 5,2 miljoen euro, waardoor het behalen van een licentie op de helling staat. Bovendien zou de totale schuldenberg intussen tot 20 miljoen zijn opgelopen.

Opschortende voorwaarden

De huidige aandeelhouders van de club, de clan rond CEO Gunther Hofmans en Jos Verhaegen, zoeken al langer een oplossing voor de claim van Eddy Wauters en willen de club ook van de hand doen. Een investeringsgroep rond Patrick Decuyper zou nu een akkoord hebben met Eddy Wauters over zijn miljoenenclaim. Indien Antwerp zijn licentie haalt en de investeringsgroep ook een akkoord bereikt met het huidige clubbestuur en met de overige schuldeisers, neemt de investeringsgroep Antwerp over en krijgt Wauters een functie in het nieuwe bestuur van de club. 

"Gesprekken nog bezig"

ACT as One, een supportersvereniging die geld inzamelt om een supportersparticipatie te verwerven in Antwerp, zat mee aan tafel bij de onderhandelingen. Zij bevestigen op Facebook dat er een akkoord is met Eddy Wauters over het geld dat Antwerp schuldig is aan de oud-voorzitter. Volgens de supportersvereniging is er echter nog geen globaal akkoord. “De zogenaamde grote investeerder blijft erg vaag over de precieze plannen, wat weinig vertrouwen inboezemt”, aldus ACT as One. “Een globaal akkoord is er immers nog niet en de gesprekken gaan verder.”

Patrick Decuyper raakte bekend als stichter en topman van het energiebedrijf Enfinity. Van 2011 tot 2013 was hij hoofdaandeelhouder en algemeen directeur van eersteklasser Zulte Waregem. Daar raakte hij in opspraak omdat hij plannen had om te fuseren met KV Kortrijk. Bovendien wou Decuyper voetbalclub Oostende, waarvan hij ook aandelen had, verhuizen naar Antwerpen. 

3595 keer gelezen