Chelsea wil geschiedenis schrijven

Chelsea is bezig aan een van zijn beste seizoenen van de laatste jaren. Het staat momenteel aan de leiding in de Premier League en ook in de Champions League zette het al een sterke reeks neer. Het verloor in de groepsfase geen enkele wedstrijd. 

De Blues kunnen bij toernooiwinst ook geschiedenis schrijven. Ze kunnen voor een tweede keer de Champions League winnen en zich zo naast Manchester United plaatsen, dat momenteel het enige Engelse team is dat twee keer het toernooi kon winnen (in het "Champions League-tijdperk). Vorig seizoen was Chelsea er al dicht bij, maar toen moest het in de halve finale de duimen leggen voor Atlético Madrid dat het beslissende duel met 1-3 won op Stamford Bridge. 

MOURINHO

Daarnaast wil ook coach José Mourinho wat extra pagina's in de geschiedenisboeken vullen. Als Chelsea dit jaar met de beker naar huis gaat, zal de Portugees de eerste coach zijn die de Champions League met drie verschillende teams wint. In 2004 deed hij dat met FC Porto en in 2010 met Inter Milaan. 

 

166 keer gelezen