Bergen vraagt faillissement aan

Tweedeklasser Bergen legt de boeken neer. Voorzitter Domenico Leone heeft bij de rechtbank van koophandel in Bergen het faillissement aangevraagd. "Ik hoop dat er een overnemer gevonden wordt zodat de activiteiten van de club voortgezet kunnen worden", zegt Leone. 

Op financieel vlak ging het al een hele tijd slecht met de club uit Henegouwen. Vorig seizoen degradeerde Bergen uit eerste klasse en al snel werd duidelijk dat de directie het budget voor dit seizoen niet zou rondkrijgen. In november werd er bijvoorbeeld over een begrotingstekort van zo'n anderhalf miljoen euro gesproken. Die put wil voorzitter Domenico Leone niet meer uit eigen zak opvullen.

"Ik voel mij emotioneel verbonden met de club, maar tijdens mijn voorzitterschap heb ik ook veel moeten investeren om de eerste ploeg en de jeugdopleiding boven water te houden. In november heb ik beslist om die tekorten niet meer bij te passen."

"In tweede klasse werden we dit seizoen geconfronteerd met een daling van de inkomsten: de recettes zakten en heel wat sponsorcontracten werden niet meer verlengd. De zoektocht naar nieuwe sponsors leverde weinig op. Ik wil wel iedereen bedanken voor de hulp, vooral het personeel van de club."

Bergen staat na 26 speeldagen op een zevende plaats in de Proximus League en kan een promotie naar de Jupiler Pro League zo goed als zeker vergeten. 

234 keer gelezen