Kebano laat winst liggen van op de stip

Bekijk het matchverslag vanaf 0:30.

Charleroi en AA Gent hebben zondagavond in de slotwedstrijd van de 26e speeldag in de Jupiler Pro League op Mambourg 0-0 gelijkgespeeld.

De Karolo's waren blij met de terugkeer van draaischijf Neeskens Kebano uit de Africa Cup en eisten voor de pauze meteen de bal op. Veel gevaar leverde dat echter niet op. Een afgeweken vrije trap van Kebano en een poging van Marcq, veel meer viel er in een matige eerste helft niet te beleven. Gent kreeg al helemaal niets bij elkaar gevoetbald.

Na de pauze waren de beste kansen voor de bezoekers, maar Pollet en Milicevic kwamen niet tot scoren. Doelman Penneteau lag telkens goed in de weg. 

Het venijn zat hem duidelijk in de staart, want de meest opwindende actie moest dan nog komen. In minuut 93 legde scheidsrechter Vententen de bal op de stip na een overtreding op Kebano. De Congolees ging zelf achter de bal staan. Van op de stip had Kebano nog een uitgelezen kans om de Karolo's de drie punten te bezorgen, maar de smaakmaker kon het leer in twee keer niet voorbij Sels krijgen. De goalie redde zo een punt voor Gent na een flauwe wedstrijd.

In de stand is AA Gent na 26 speeldagen met 45 punten alleen derde, op zeven punten van leider Club Brugge. Charleroi blijft zevende met 40 punten.

1756 keer bekeken