Mechelen pakt een punt op Anderlecht

Bekijk de samenvatting vanaf 1:00.

Anderlecht heeft thuis twee dure punten laten liggen. Tegen KV Mechelen kwam het niet verder dan 1-1. Invaller Dalibor Veselinovic veegde in de slotminuut een doelpunt van Mitrovic uit. Anderlecht doet zo een slechte zaak in het klassement. Voor Mechelen is dit gelijkspel vooral een mentale opsteker. 

Bij Anderlecht zat er heel wat mooi volk op de bank. Onder andere Marin, Rolando, Tielemans, Vanden Borre en Cyriac moesten vanaf de zijlijn toekijken. In een saaie eerste helft miste Anderlecht creativiteit. De beste kans was nog voor Mechelen, maar Hanni trapte recht op Proto.

In de tweede helft startte paars-wit wel goed, maar Biebauw stond twee keer pal op pogingen van Dendoncker en invaller Cyriac. Op het uur viel er plots een enorme kans voor KV Mechelen uit de lucht. Glenn Claes dook alleen op voor Proto, maar trapte knullig naast de bal. Bij Anderlecht kwam de creativiteit vooral van Conté, maar die moest na 70 minuten geblesseerd van het veld na een smerige trap van Joachim Van Damme. De malinwa-middenvelder kreeg slechts geel.

Ondanks de afwezigheid van Conté klom Anderlecht toch op voorsprong. Eerst werd paars-wit nog een penalty ontzegd na een fout op Acheampong, maar luttele minuten later stond het toch 1-0. Aleksandar Mitrovic kopte een voorzet van Steven Defour enig mooi in de winkelhaak. Het vijfde kopbaldoelpunt van de Serviër in deze competitie, en z’n 11e al dit seizoen.

Toch won Anderlecht niet. In de absolute slotfase won Seth De Witte het duel van Dendoncker en kon invaller Dalibor Veselinovic de bal voorbij Proto duwen. Zo werd het toch nog een zure namiddag voor Anderlecht. Voor Mechelen is het een belangrijk punt voor de strijd onderin. Malinwa blijft 12e. 

4329 keer bekeken