Waasland-Beveren stunt tegen Kortrijk

Bekijk de samenvatting vanaf 1:40.

Guido Brepoels heeft zijn eerste overwinning als coach van Waasland-Beveren te pakken. De Waaslanders klopten in eigen huis KV Kortrijk met het kleinste verschil en ontsnappen zo uit de degradatiezone.

In een kansarme eerste helft tekende Milos Maric voor het enige doelpunt. Hij lepelde een vrije trap enig mooi voorbij Henkinet in doel. Voorheen ontsnapte Kortrijk al aan een strafschop nadat Ivan Santini duidelijk aan het shirt van Rachid Bourabia trok. De Kerels creëerden zelf nauwelijks kansen. Een schot van Van Eenoo en een spijkerharde vrije trap van Santini zoefden naast en waren hun enige wapenfeiten in de eerste periode.

De elf van Brepoels Guido legden het voetbal op de mat dat hun coach wilde zien: organisatorisch vormde geel-blauw een hecht blok dat Kortrijk zelden tot nooit kon doorprikken. Het kon Kenny Steppe nauwelijks bedreigen, terwijl Waasland-Beveren de match eenvoudig onder controle hield. Dankzij de overwinning kruipen de Leeuwen uit de degradatiezone. Ze wippen over Cercle Brugge en Moeskroen-Péruwelz naar de dertiende plaats. 

2347 keer bekeken