Felbevochten zege KVO bij Moeskroen

Herbekijk de samenvatting vanaf 0:13.

KV Oostende heeft in het absolute slot de drie punten gepakt op Le Canonnier. De Kustboys wonnen met 0-1 na een goal van Coulibaly.

Moeskroen had gisteren duidelijk naar Westerlo - Genk gekeken, het schoot razendsnel uit de startblokken. Rodelin zocht de dubbelpas met Coeff en  vond daarna Dingome. Die kreeg de bal niet voorbij Ovono, in de herneming knalde hij de bal tegen Brillant. Oostende was meteen gewaarschuwd, Moeskroen wou duidelijk een eerste overwinning na zeven nederlagen op rij.

Het tempo lag niet bijster hoog, de kansen waren schaars. De gevaarlijkste ploeg bleef wel Moeskroen. Na twintig minuten was Dingome de aangever. De pas ingevallen Perez knikte goed naar de grond. Ovono kon de bal in twee tijden bedwingen. Na een zwakke eerste helft stond een logische 0-0 op het scorebord.

Na de rust kon Oostende voor het eerst echt dreigen. Een vrije trap van Brillant werd knap verlengd tot bij Berrier. Cros bleef koelbloedig en ranselde het schot van de Fransman uit doel.

Rond het uur leek Moeskroen eindelijk dat felbegeerde doelpunt te maken. Dingome, de gevaarlijkste man bij Moeskroen, scoorde, maar scheidsrechter Wouters keurde het doelpunt af wegens handspel. Een correcte beslissing.

Oostende probeerde het dan met powerplay en dat werkte. Eerst werd nog een kopbal van Coulibaly van de lijn gered, maar vijf minuten voor tijd was het toch raak voor de Kustboys. Coulibaly duwde de pas van Musona simpel over de doellijn. Een hele belangrijke late goal voor de mannen van Fred Vanderbiest. Zij zetten zo een belangrijke stap richting behoud.

2180 keer bekeken