Lierse met tien voorbij Cercle

Bekijk de samenvatting vanaf 20:30.

Lierse heeft in eigen huis de degradatietopper tegen Cercle Brugge gewonnen met 2-1. Lierse blijft voorlopig wel laatste in de stand, maar komt steeds dichter bij zijn rechtstreekse concurrenten. 

Coach Guillou wou de positieve lijn van vorige week verder zetten in eigen huis en had een duidelijke boodschap voor zijn team: gretig spelen. Ahmed Sayed had dat goed in zijn oren geknoopt, maar hij wilde soms wat veel. Met twee gele kaarten moest hij na 23 minuten dan ook al van het veld. 

Lierse met een man minder, maar daar was niet veel van te zien in het spelbeeld. Cercle geraakte niet door de geel-zwarte verdediging en de thuisploeg bleef de meeste kansen bij elkaar voetballen. 

Een doelpunt kwam er niet in de eerste helft, maar vlak na de rust bracht Hassan Elgenawy de Pallieters dan toch op voorsprong. De verdediger kreeg een basisplaats in de plaats van Capdevila en bedankte de coach met een doelpunt na falen van de Cercle-verdediging. 

Met Cercle ging het ondertussen van kwaad naar erger. De Bruggelingen speelden slordig en soms over het randje, met drie gele kaarten als gevolg. 

Faysel Kasmi, de man die ook vorige week tegen Zulte Waregem voor de drie punten zorgde, verdubbelde de voorsprong met een fantastisch afstandsschot. Wedstrijd gespeeld denk je, maar met nog negen minuten te gaan, begon Cercle nog aan een slotoffensief na de 2-1 van Kristof D'Haene. Dat kwam voor de bezoekers weliswaar te laat.

Lierse vindt zo terug de aansluiting met de staart van het klassement en heeft nu twee punten achterstand op Cercle Brugge dat zakt naar de voorlaatste plaats. 

5944 keer bekeken