Troisi redt punt voor Zulte Waregem

Bekijk de samenvatting vanaf 11:40.

Standard Luik heeft 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij Zulte Waregem. Standard leek na een vroeg doelpunt van Dino Arslanagic (17) op een overwinning af te stevenen, maar daar bracht invaller James Troisi in de slotfase met een rake knal verandering in.

Standard verloor in 2015 nog geen enkele wedstrijd en na een tien op twaalf waren de Rouches met vertrouwen naar de Gaverbeek afgezakt. Een eenvoudige opgave werd het echter niet, want Essevee kan thuis tegen Standard knappe statistieken voorleggen. Bovendien wonnen ze de heenwedstrijd in Luik na een turbulente slotfase. Standard kon in het Regenboogstadion niet rekenen op Igor De Camargo. De voormalige Rode Duivel trainde sinds zijn afgesprongen transfer naar Al-Arabi niet meer mee met de groep, officieel wegens ziekte. Hij werd vervangen door Vinicius, die samen met Ezekiel voor de doelpunten moest zorgen. De Rouches stonden bij de rust verdiend met 0-1 voor, na een vroeg kopbaldoelpunt van verdediger Dino Arslanagic. Essevee lag onder, maar kreeg op slag van rusten met een strafschop toch een uitstekende kans op de gelijkmaker. Trajkovski zette zich achter de bal, maar miste net als vorig weekend tegen Lierse.

Na de pauze voerde de thuisploeg de druk op, Karim Rossi bestookte het Luikse doel met gevaarlijke kopballen, maar Thuram stond paraat. In de slotfase moest de Standard-goalie zich dan toch gewonnen geven op een pegel van Troisi. Carcela en De Sart kregen nadien de 1-2 nog op een presenteerblaadje aangeboden, maar beide spelers misten onbegrijpelijk. In de stand komt Standard met 44 punten op de vierde plaats naast KV Kortrijk en AA Gent.

1963 keer bekeken