Afscheid van Coppens met staande ovatie

De Belgische sportwereld heeft vandaag afscheid genomen van voetballegende Rik Coppens. Vanmorgen had in de Onze-Lieve-Vrouw-kathedraal van Antwerpen de begrafenisplechtigheid plaats. Heel wat bekende sportmensen, maar ook veel gewone fans, kwamen een groet brengen aan hun idool. Paars, de kleur van zijn Beerschot, kon daarbij niet ontbreken. Rik Coppens overleed vorige week, hij was 84.

In en rond de kathedraal waren een duizendtal mensen. Honderden supporters van Beerschot waren op de afspraak, onder wie bekende koppen als voormalig Antwerps burgemeester Patrick Janssens en journalist en presentator Carl Huybrechts. Alle zitjes van de kathedraal waren zaterdagochtend al snel ingenomen, tot de zijbeuken toe. Op het pleintje voor het gebouw was een groot scherm geplaatst, maar de meesten verkozen vanwege het gure weer om toch de kathedraal binnen te gaan en van achteraan of vanaf de zijkant toe te kijken.

Aan het einde van de viering gaven alle aanwezigen Rik Coppens nog een laatste staande ovatie. Heel wat Beerschot-fans hielden als eerbetoon hun paars-witte sjaals omhoog toen de witte kist van Coppens werd binnengedragen.