Financiële chaos bij KBVB nog groter

Een voortzetting van de eerste interne audit over de boekhouding van de Belgische Voetbalbond roept nieuwe vragen op over het gebruik van tank- en kredietkaarten, over de werkelijke kosten van het WK in Brazilië en over de financiële normvervaging bij de top van het bedrijf. Dat meldt Het Laatste Nieuws zaterdag.

Twee weken geleden zorgde een eerste interne audit voor opschudding. Daaruit bleek immers dat er vorig seizoen kwistig met geld omgesprongen werd bij de KBVB, dat contracten niet altijd aanwezig waren en dat er fiscale constructies opgezet zijn die zich in een grijze zone bevinden.

Kredietkaarten voor privégebruik

Het Laatste Nieuws schrijft dat extra onderzoek nu een nog veel bedenkelijkere praktijk doet opduiken: het gebruik van kredietkaarten voor privégebruik. De voorbije tien dagen pluisden de onderzoekers de uittreksels van het volledige management uit en stelden daarbij vast dat sommige aankopen niet onmiddellijk te verantwoorden zijn. Verscheidene kosten konden uiteindelijk verklaard worden, maar in minstens één geval gaat het om een duidelijke privé-aankoop van een hooggeplaatst lid van het management met de kaart van de voetbalbond. De bedragen waarover twijfels bestaan, variëren tussen 300 en 700 euro.

WK

Uit de audit, die nog niet afgerond is, zou ook blijken dat het WK een enorme meerkost met zich meebracht. Er is volgens de krant onder meer sprake van een factuur van ruim 100.000 euro voor de verzending van materiaal, een reeks hoge hotel- en restaurantfacturen en er zouden door bondsmensen studiereizen met familieleden gemaakt zijn.

467 keer gelezen