Genk op de valreep voorbij Westerlo

Bekijk het matchverslag vanaf 0:45.

Racing Genk heeft vanavond de 26ste speeldag geopend met een 1-2 zege in Westerlo. Buffel bracht Genk 0-1 voor. In de tweede helft kopte Koffi Westerlo langszij, maar in het slot kon Kara Genk alsnog de zege schenken.

Genk beleefde een droomstart in 't Kuipje. Thomas Buffel opende de score al in de eerste minuut. Na 21 seconden was het raak voor de Limburgers. De snelste goal van het seizoen. Westerlo geraakte maar moeilijk in de match. Maar het kreeg voor de rust kansen om gelijk te maken. Koffi kon ongehinderd koppen, maar kreeg de bal niet tussen de palen. 0-1 aan de rust.

In de 69ste minuut maakte Kevin Koffi er terug een wedstrijd van. Hij kopte de bal over Köteles binnen. De Kempenaars kregen vertrouwen en er waren kansen op 2-1. Doelman Läszlo Köteles hield Genk overeind en had geluk toen Mitch Apau de deklat trof.

Uiteindelijk was het nog Genk dat met de drie punten aan de haal ging. Julien Gorius mocht een minuut voor tijd een hoekschop trappen. De Senegalees Kara buffelde de bal voorbij Van Langendonck. Net hij, de man die teleurgesteld terugkeerde naar Genk na een afgeketste transfer naar West Ham United. 

Genk pakt zo drie belangrijke punten in de strijd om Play off 1 Het heeft nu 43 punten en komt naast Standard in de stand op de vijfde plaats. Westerlo is met 30 punten negende. Bekijk hier ook de reactie van Westerlo-coach Harm Van Veldhoven

5994 keer bekeken