Genk wil winnen met oog op Play off 1

Westerlo krijgt vanavond in het Kuipje KRC Genk over de vloer. De bezoekers uit Limburg doken afgelopen weekend na een krappe 1-0 zege tegen staartploeg Waasland-Beveren opnieuw de top zes binnen.

Met nog maar vijf speeldagen te gaan voor het einde van de reguliere competitie, is de marge voor fouten klein. Puntenverlies tegen Westerlo in deze fase van de competitie is dodelijk met het oog op Play off 1. De troepen van de Schot Alex McLeish winnen dus maar best in het Kuipje, want Charleroi (op 1 punt) en Lokeren (op 3 punten) liggen op de loer voor dat laatste felbegeerde Play off 1-ticket. Genk kan nog steeds niet rekenen op clubtopschutter Ilombe ‘Petit Pele’ Mboyo. De Congolese Belg blijft een omstreden persoon. Sinds zijn overstap naar Genk heeft hij nooit echt zijn beste vorm kunnen etaleren. Genk zou een Mboyo op het toppunt van zijn kunnen nochtans goed kunnen gebruiken. Toch zijn de statistieken van de spits niet slecht. Hij is dit seizoen al goed voor negen goals.

Westerlo kan vrank en vrij voetballen. De Kemphanen zijn zo goed als gered en kunnen zich stilaan opmaken voor Play off 2. Harm Van Veldhoven bracht rust in Westerlo. Hun nederlaag tegen Gent was nog maar de eerste onder Van Veldhoven. De Westelse selectie is er op gebrand om op eigen veld de supporters spektakel te bieden. Dat zullen ze wel moeten doen zonder hun prijsschutter. Frédéric Gounongbe (in 833 minuten voetbal goed voor 9 goals) sloot wel aan op training, maar hij is nog niet voldoende fit om aanspraak te maken op een plaats in de selectie.

Kan Westerlo in eigen huis winnen of nemen de bezoekers de drie punten mee naar Limburg? Het verslag en de reacties krijg je vanavond in Stadion.

151 keer gelezen