Lierse gaat resoluut voor play-off 2

Stadion bezocht de training van Lierse en sprak er met één van de jonge snaken, Faysel Kasmi en WK-winnaar en nog maar enkele weken in Lierse aangekomen, Joan Capdevila. Beide beseffen dat de wedstrijd tegen Cercle hun laatste kans is om play-off 3 nog te ontlopen.

Kasmi is een jeugdproduct van de Pallieters en beseft maar al te goed dat tweede klasse een slechte zaak is voor de ontwikkeling van jonge spelers. Hij wil dan ook koste wat het kost play-off 3 vermijden: “Wij moeten Cercle afmaken!”

Capdevila is nog maar enkele weken, maar sinds zijn komst is er al heel wat veranderd bij Lierse. Coach Stojanovic stapte op, Herman Helleputte weigerde in tweede instantie om over te nemen en 6 spelers werden naar de B-kern verwezen. Na de overwinning in Waregem, weet Capdevila dat een overwinning tegen Cercle nu echt hun laatste kans is. "Het is goed dat we de negatieve dynamiek hebben kunnen doorbreken, maar zaterdag is wel onze laatste kans. Maar ik heb er wel vertrouwen in" zegt Capdevila nog. 

Lierse staat laatste met 5 punten minder dan Cercle Brugge, dat net boven de degradatiezone staat. Een overwinning is dus broodnodig voor de Pallieters.