Spectaculaire draws: 6-6 en ook 0-0

Vrijdag staat de opener van speeldag 26 op het programma: Westerlo – Racing Genk. De Limburgers zijn aan een wisselvallig parcours bezig. Na de winterstop haalden ze 8 op 15, maar slopen ze wel opnieuw de top 6 binnen. Westerlo verloor vorige week, maar haalde daarvoor wel 7 op 9. Daardoor schoof het op naar de veilige middenmoot. Van de vorige 16 ontmoetingen tussen beide clubs in ‘tKuipje eindigden er 7 in een gelijkspel. En ook een gelijkspel kan zeker en vast de moeite zijn.

In 1999 werd het maar liefst 6-6! Het was de openingsspeeldag van het seizoen 99/00 en in de Kempen vielen er maar liefst 12 doelpunten, 4 rode kaarten en 5 penalty’s. Toni Brogno scoorde in die wedstrijd 4 keer voor Westerlo. Branko Strupar maakte er 3 voor Genk. Dat jaar speelden zowel Westerlo als Genk een fantastisch seizoen. Westel eindigde knap 6e en Genk won dat jaar, onder Johan Boskamp, de beker van België.

Nog een gelijkspel tussen beide clubs die in het geheugen gegrift staat is de Westerlo-Racing Genk van 28 april 2002. Toen pakte Genk z’n tweede landstitel na een 0-0 gelijkspel in ’t Kuipje. Westerlo, met onder andere Jef Delen, Marc Schaessens en Vedran Pelic kreeg enkele uitstekende kansen, maar Genk hield stand en mocht feest vieren. Achteraf bestormden de supporters het veld. Het feest ging nadien in Genk nog lang door. U herkent onder meer topschutter Wesley Sonck.

1020 keer bekeken