Eden Hazard 5,5 jaar langer bij Chelsea

Eden Hazard verlengt zijn contract bij Chelsea met 5,5 jaar. De Rode Duivel speelt sinds 2012 voor de Engelse topclub. Hazard ruilde in juli 2012 Lille OSC voor Chelsea. De Engelse club betaalde toen zo'n 40 miljoen euro voor hem. 

Hazard zou bij Chelsea zo'n 270 000 euro per week gaan verdienen. Ofwel 14 miljoen euro per jaar. Dat bedrag is ook nog zonder premies en sponsordeals, vorig jaar brachten die Hazard nog eens een slordige 5 miljoen euro op. Hazard zelf is uiteraard tevreden met de contractverlenging. "Ik ben heel blij met dit nieuwe contract. Ik heb me hier sinds mijn komst altijd goed gevoeld en de club heeft me altijd gesteund", zegt de 24-jarige Hazard, die zijn coach José Mourinho, de fans en zijn ploegmaats looft.

"Ik tracht de fans met mijn manier van spelen altijd plezier te schenken. Het is leuk te weten dat zij dit appreciëren. Ik hoop dat we de steun van de fans kunnen terugbetalen door prijzen te winnen, te beginnen met de Capital One Cup op Wembley, en daarna die lijn doortrekken tot het einde van het seizoen."

Hazard speelde al 174 wedstrijden voor Chelsea. Daarin maakte hij 43 doelpunten. Vorig seizoen werd hij door de fans verkozen tot Speler van het Jaar. De Rode Duivel, die in 2013 met Chelsea de Europa League won, was al langer in gesprek met de clubdirectie over een nieuw contract. Hij zal nu dus tot 2020 bij de club blijven.

645 keer bekeken