Club klopt Cercle in overbodige return

Club Brugge heeft zich gisteravond als eerste geplaatst voor de bekerfinale. Cercle kon blauw-zwart nooit in de problemen brengen en verloor voor de derde keer deze maand de Brugse stadsderby. Deze keer werd het 2-3.

Het wedstrijdblad verraadde de omstandigheden al voor de wedstrijd. Beide coaches lieten heel wat sterkhouders op de bank en dat zorgde voor een fletse wedstrijd. In de eerste helft was er nauwelijks doelgevaar maar het venijn zat in de staart. Bolingoli liet eerst nog 2 kansen onbenut maar vlak voor rust was het toch raak. Bolingoli was achteraf blij dat hij nog eens kon scoren: “Dankzij God kon ik vandaag twee treffers maken. Bij de jeugd was dat nog voorgevallen, maar dit is de eerste keer bij de profs dat ik tweemaal scoor.”

Rood Duarte

Vlak na rust leek De Fauw met een klutsbal de wedstrijd al vroeg in een beslissende plooi te leggen. Maar toen Duarte 2 minuten later moest gaan douchen, nadat hij zijn arm in het gezicht van Dewaele had geduwd, laaide de hoop bij de vereniging even op. Een kwartier voor tijd scoorde Sukuta-Pasu  de aansluitingstreffer met een strafschop in 2 tijden maar opnieuw Bolingoli nam vrijwel meteen alle twijfel weg met zijn tweede van de avond. Daar kon zelfs een knap doelpunt van Buyl in de slotminuten niets meer aan veranderen. Voor Club-coach Preudhomme komt een eerste prijs nu wel heel dichtbij: “Die bekerfinale was één van onze doelen bij het begin van het seizoen. Maar als je naar de finale gaat, dan ga je om te winnen.” Vanavond maken Anderlecht en AA Gent onder elkaar uit wie het zal opnemen tegen Club op 22 maart in het Koning Boudewijnstadion. 

Foto: Belga