Gerecht verwerpt uitbreiding Bernabéu

In 2012 besliste Real Madrid in samenspraak met de stad Madrid om het mythische Santiago Bernabéu uit te breiden. Maar het Spaanse hooggerechtshof verwijst die plannen nu voorlopig naar de prullenmand.

400 miljoen. Zoveel zou de investering uiteindelijk kosten. Dat de Koninklijke niet op hun geld zit, weten we al langer dan vandaag. Hun nieuwe tempel zou een uitschuifbaar dak krijgen en rond het stadion zou een commercieel centrum komen met hotel. Tegen de ambitieuze plannen kwam meteen protest van verschillende actiegroepen, met succes want het Spaanse hooggerechtshof bestempelt vandaag het akkoord tussen de stad en Real als illegaal.

Europese Commissie

Maar het bleef niet bij enkel protest van actiegroepen, ook de Europese Commissie boog zich in 2013 al over de zaak. De Commissie voert een onderzoek uit naar de grond die aangekocht is voor de renovatieplannen. Real zou die grond door illegale overheidssteun ontvangen hebben. Het onderzoek van de Commissie loopt nog maar daar wachte het hooggerechtshof dus niet op om het akkoord tussen de stad en Real nietig te verklaren. In ieder geval bevestigt Real Madrid op haar website de uitspraak van het hooggerechtshof en hoopt op een snelle oplossing in het dossier.

Foto: AS

233 keer gelezen