Doelpunt Dembele helpt Tottenham niet

Op de 25e speeldag in de Premier League klopte Liverpool gisteravond Tottenham met 3-2. Ingevallen enfant terrible Balotelli bezorgde Anfield Road 7 minuten voor tijd een delirium met het winnende doelpunt.

Tottenham kon zichzelf op de borst kloppen na een zege tegen Arsenal vorig weekend. Coach Pochettino stuurde dan ook dezelfde basiself het veld op tegen Liverpool mét Vertonghen en Dembele, Chadli startte op de bank. Bij de Reds verving Daniel Sturridge de geblesseerde Sterling. Mignolet startte na een knappe reeks vanzelfsprekend tussen de palen. Markovic trapte Liverpool op aangeven van Sturridge al na een kwartier op voorsprong. Amper 10 minuten later bracht de onvermijdelijke Harry Kane The Spurs al op gelijke hoogte. Kane liet Mignolet kansloos na knap samenspel tussen Eriksen en Lamela. Nog voor rust verhinderde de paal dat een wondermooi hakje van Sturridge in doel verdween.

Begin tweede helft trok Sturridge op wandel in de vijandige zestien maar werd foutief gestopt. Een koud kunstje voor de ervaren Gerrard: 2-1. Tottenham schoot wakker en er was een goede redding van Mignolet nodig om te verhinderen dat een bom van Lamela in doel verdween. Even later werd Mignolet toch geklopt door landgenoot Moussa Dembele die zijn allereerste doelpunt van het seizoen maakte. In het slot kroonde Balotelli, ook met zijn allereerste competitedoelpunt, zich nog tot matchwinnaar. Een ingevallen Chadli kon het tij niet meer keren voor de Spurs. Liverpool blijft zo de enige ongeslagen ploeg na nieuwjaar in de Premier League.

 

222 keer gelezen