Racing Mechelen staat voor belangrijke week

Racing Mechelen zou het historische Oscar Vankesbeeckstadion verlaten en verhuizen naar sport-en recreatiecentrum De Nekker in Mechelen. Het huidige stadion van Racing Mechelen, dat al lang in financiële problemen verkeert, zou verkocht worden aan bouwbedrijf IBO en woongebied worden. Dat meldde de regionale radiozender Reflex eerder vandaag. Mechelse schepen van Sport Walter Schroons ontkent echter die beweringen.

De gesprekken tussen een consortium rond het Mechelse bouwbedrijf IBO en Racing Mechelen zijn al langer aan de gang. Om financieel opnieuw wat ademruimte te krijgen, overweegt de tweedeklasser de verkoop. Het zou natuurlijk wel betekenen dat waar nu het historische Oscar Vankesbeeckstadion staat, genoemd naar de eerste voorzitter van de club, woongebied komt.

Wanneer de verkoop doorgaat, zou Racing Mechelen naar sport-en recreatiecentrum De Nekker verhuizen. Daar ligt momenteel al de thuishaven van een atletiekclub en een hockeyclub. Bovendien liggen er al enkele oefenvelden en een kunstgrasveld, maar het complex zou wel stevig opgesmukt moeten worden om het tweede- of derdeklassewaardig te maken. De Mechelse schepen van Sport Walter Schroons weerlegt deze informatie: "Er zijn momenteel nog drie opties: Racing blijft in het Oscar Vankesbeeckstadion, er komt alsnog een verhuis naar De Nekker, of er wordt gekozen voor een verhuis naar een andere locatie waar ik echter niets over kwijt kan."

Donderdagavond beslist de bijzondere algemene vergadering van Racing Mechelen over de verhuisplannen van de club. Mocht het plan afgekeurd worden, volgt mogelijk het faillissement van Racing Mechelen.

4923 keer gelezen