"Impasse bij voetbalbond"

“De aanleiding voor het opstappen van Martens is de Raad van Bestuur van vrijdag”, zegt VTM NIEUWS-journalist Dirk Deferme. “Daar hebben vijf mensen de rol van Martens in vraag gesteld.”

“De aanleiding daarvoor was een incident met Marc Wilmots. Hij vroeg om de Rode Duivels drie zetels, in plaats van twee zetels te geven in de vlucht naar Israël voor een interland. Dat voorstel werd weggestemd omdat het 100.000 euro meer zou kosten, maar Steven Martens drukte het later toch door. Steven Martens voelde daarop het wantrouwen en wou een eventuele vertrouwensstemming niet afwachten.”

“De gevolgen zijn nog niet in te schatten. Voorzitter François De Keersmaecker heeft bijvoorbeeld zijn lot altijd verbonden aan dat van Martens. Ook Bob Madou heeft altijd zeer dicht samengewerkt met Martens.” “Het lijkt momenteel een beetje op een impasse. Aangezien ook de Pro League zonder voorzitter zit. Voor de onmiddellijke toekomst ziet het er in ieder geval niet zo goed uit. Alles zal afhangen van de opvolger van Martens als CEO.”