CEO Steven Martens stapt op bij KBVB

Steven Martens, de CEO van de Belgische voetbalbond, stapt op. Dat heeft hij zelf op Twitter bekendgemaakt. Martens werd de laatste maanden geplaagd door kritiek op zijn financieel beleid bij de voetbalbond.

"Na veel en diep nadenken en veel overleg met mijn familie en vrienden heb ik besloten mijn mandaat als CEO van de Belgische Voetbalbond ter beschikking te stellen", laat Steven Martens weten in een verklaring. "Ik ben vandaag erg trots op wat we samen in 4 jaar ambitieuze groei hebben bereikt. De KBVB is een moderne dynamische organisatie geworden waar mensen kunnen werken in een uitdagende omgeving."

"We staan verder dan ooit"

"De omkadering van onze nationale ploegen is vandaag af en op vlak van communicatie en commercialisering staan we verder dan ooit", gaat Martens voort. "Ook hebben we ons voetbal, in samenwerking met al onze clubs en hun medewerkers kunnen digitaliseren en moderniseren. Ook op bestuurlijk vlak zijn grote hervormingsstappen gezet."

Martens staat echter ook even stil bij de aanvaringen die hij de laatste tijd had, zo kwam er steeds vaker en luider kritiek op het financiële beleid van de voetbalbond. Onder meer het hotel voor de spelersvrouwen in Brazilië dat niet geannuleerd werd, werd Martens duur aangerekend. Enkele weken geleden kwam er dan nog een gelekte audit, waaruit moest blijken dat de voetbalbond ondanks een succesvol jaar toch verlies leed.

"Spel wordt hard en persoonlijk gespeeld"

"Uiteraard hebben we in die snelle hervormingen en veranderingen ook een aantal fouten gemaakt, waar we vandaag uit geleerd hebben voor de toekomst. Ik ben niet te beroerd om dat toe te geven", zegt Martens. "De KBVB blijft echter een ledenorganisatie en een aantal leden hebben op een aantal vlakken een fundamenteel andere visie op de toekomst dan ik. Het spel wordt ook erg hard en persoonlijk gespeeld. Ik heb daarover met mijn familie overlegd en ik wil mijn tijd opnieuw in ambitieuze projecten kunnen stoppen."

"Het is mijn overtuiging dat de situatie van de laatste maanden nefast is voor ons voetbal en ik zou, door een stap opzij te zetten, ons voetbalbestuur opnieuw willen rationaliseren en normaliseren. Ik wens oprecht iedereen, in de organisatie maar ook in alle clubs, die bijgedragen hebben tot onze evolutie van de laatste jaren oprecht te bedanken en ik weet zeker dat de verandering voor ons voetbal onomkeerbaar geworden is. Ik hoop dat de Belgische Voetbalbond ambitieus mag blijven en dat dat #tousensemble kan."

De Keersmaecker: "Begrip voor Martens"

"Steven Martens heeft ons vandaag zijn mandaat ter beschikking gesteld als CEO van de Belgische voetbalbond", laat François De Keersmaecker, voorzitter van de KBVB in een verklaring weten. "We hebben begrip voor zijn persoonlijke situatie en zijn dan ook in onderling overleg tot het besluit gekomen de samenwerking te beëindigen." De Keersmaecker bedankt Martens ook nog voor wat hij in vier jaar verwezenlijkt heeft bij de KBVB.

Martens volgde op 1 mei 2011 Jean-Marie Philips op als CEO van de KBVB. Voordien was hij in de tenniswereld aan de slag als coach, Fed Cup- en Davis Cup-kapitein, technisch ditrecteur van de Vlaamse tennisvereniging en players director van de Britse tennisfederatie.

871 keer bekeken